donderdag 1 maart 2012

WO: Zeeklassen: Zoogdieren

Tuimel je mee?
De tuimelaardolfijn is de meest bekende dolfijn. Als je naar dit clipje kijkt, kom je er van alles over te weten.


Hoe dolfijnen leven in het Dolfinarium
Een paar kinderen bezoeken het Dolfinarium in Harderwijk. De dolfijnenverzorger beantwoordt hun vragen: Wat eten dolfijnen? Waarom zijn ze zo glad? Hoe oud kunnen ze worden? Vinden ze het leuk om kunstjes te doen? Gaan ze ook nog een keer terug naar zee?


Een soort walvis
In de Noordzee komen walvissen voor zoals de bruinvis. Eigenlijk is de bruinvis geen vis, maar een zoogdier.


De grootste zoogdieren van de zee
Het schip de Stad Amsterdam heeft acht maanden lang een bijzondere reis gemaakt. Dit was dezelfde reis als Charles Darwin lang geleden ook maakte. Onderweg zien ze gigantische zeezoogdieren. Er zijn 2 soorten walvissen: baleinwalvissen en tandwalvissen.


Wat een acrobaten!
Zeeleeuwen zijn heel goed in kunstjes doen! Heb jij ze weleens goed bekeken?


Een bejaardentehuis voor zeehonden! En een wasmachine voor olievogels?
In de zeehondenopvang wonen zeehonden die te oud of te ziek zijn om weer terug te gaan naar de Waddenzee. Het is een soort bejaardentehuis!


Supermelk doet groeien
Weddellzeehonden worden op het pakijs van het Zuidpoolgebied geboren. Het kost de moeder veel energie om zo'n groot jong te werpen. Elke moeder krijgt maar één jong, dat vette moedermelk te drinken krijgt. Het jong leert wat een wak is en hoe dat open gehouden moet worden.


Een baby op het ijs
Weddelzeehonden worden op het pakijs in het zuidpoolgebied geboren. De moeder perst het grote jong met moeite naar buiten. Na de geboorte zitten de vruchtvliezen nog om het jong. Knuffelen en spelen is voor een zeehondenbaby belangrijk


Geen opmerkingen:

Een reactie posten