vrijdag 2 maart 2012

WO: Zeeklassen: Vogels

Een bezoek aan een meewenkolonie.
In de duinen broeden de meeuwen op hun eieren. Meeuwen eten graag vis en mosseltjes uit de zee. Ze hebben hun restaurant altijd vlakbij dus. En die harde stukjes mossel, die braken ze gewoon weer uit.


Meeuwenjong zonder hoogtevrees
Drieteenmeeuwen broeden op richels van steile rotsen langs de kust van de Noordzee. Hun nest is dieper dan dat van andere meeuwen en voorkomt zo dat de eieren per ongeluk in zee rollen. Vanwege het gevaar omlaag te vallen gedragen jonge drieteenmeeuwen zich erg rustig. Na het broedseizoen kunnen de jonge meeuwen voor zichzelf zorgen.


Elk landschap trekt zijn eigen vogels aan.
Dicht bij elkaar vind je in ons land veel soorten biotopen. En gelukkig maar, daardoor hebben we ook veel verschillende soorten vogels! Jammer genoeg worden die gebieden bedreigd door oprukkende industie, steden die uitdijen en door verdroging. gelukkig zijn er ook biotopen waar we met elkaar heel goed voor zorgen, zoals de Waddenzee!2 opmerkingen:

  1. yes yes yes we gaan maandag al op reis naar ZEEKLASSEN cool en meester van die filmpjes van die vogels cool tot maandag meester en vergeet nieks in je valies te stoppen en vergeet zeker je hoofd maandag niet thuis

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dag meester yes yes yes we gaan maandag al weg naar ZEEKLASSEN tof tof tof en meester die filmpjes over vogels zijn cool tot maandag meester en meester vergeet nieks in je valies te stoppen en vergeet maandag je hoofd niet thuis

    BeantwoordenVerwijderen