zondag 5 december 2010

Het Neerhof te Dilbeek

Op een winterse dinsdag ( 30 november ) gingen een dagje van het boerenleven proeven.
Om 9 uur stonden onze vier chauffeurs klaar om ons door de sneeuw naar Dilbeek te voeren. Hiervoor onze hartelijke dank.
Daar aangekomen werden de meisjes in 3 groepen verdeeld. Iedere groep moest een taak op zich nemen. De koeien, de varkens, de geiten, de schapen, de geiten, de konijnen en de duiven moesten verzorgd worden.
De stallen werden uitgemest, aan de dieren werd er eten gegeven, nieuw en vers stro werd gespreid en die allemaal met veel enthousiasme en plezier. Terwijl werd ook hun woordenschat verruimd met woorden zoals : riek, schop, kruiwagen, hooi, stro,bieten,... Na het vele werk kregen de meisjes grote honger en ook wel kou. De tafel werd gedekt en onze koks serveerden pita met kool en looksaus of ketchup en als dessert yoghurt. En of er gegeten werd, zoiets lekkers hadden ze naar eigen zeggen nog nooit gegeten.
In de namiddag gingen we naar een grote zolder waar we leerden weven, wol kammen en vilten. We maakten een mooie balpen die we de volgende dag in de klas al gebruikten.
De dag was veel te vlug voorbij en we namen met tegenzin afscheid.
Het was een dag die we nooit meer zullen vergeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten