woensdag 12 januari 2011

Sport en Muziek door Herman en Rosita Dewit


Vandaag werden we verwacht om 10u25 in de turnzaal van juf Marina. Verbaasd waren we wanneer we zagen dat juf Marina op een stoel zat en twee onbekende mensen oude en versleten spullen op een tafel hadden geplaatst. Het werd snel duidelijk: het waren twee topmuzikanten! Echt indrukwekkend wat Herman en Rosita allemaal kunnen met versleten en vergeten sportieve voorwerpen uit de kelder en de zolder. Van een grote zwemband maakte ze een doedelzak, van een hoepel maakte ze een heuse dwarsfluit, van "rayons" (spaken) van een fiets maakte ze een xylofoon, van een vislijn een heuse trompet! Alle kinderen groot en klein waren onder de indruk. Het was reuze leuk!


Dit vond ik nog op de website van Herman De Wit
(http://www.hermandewit.be/):
In de uitzending van regionale tv-zender Ring Tv van 4 februari 2010 vertelde Herman Dewit over zijn ambacht als bouwer van doedelzakken.


Wekelijks werd in het tv-programma 1000 zonnen en garnalen (zomer 2008) op Eén iemand tot groene ridder geslagen door Dimitri Leue, ook gekend als Don Kyoto die vecht tegen de klimaatsverandering. Op 22 juli 2009 toonde Herman Dewit samen met Rosita Tahon hoe zij met hun instrumenten gemaakt van grof huisvuil hun steentje bijdragen tot een groenere wereld. Materiaal uit het containerpark wordt door Herman herwerkt tot originele instrumenten zodat op een creatieve manier een tweede leven wordt gegeven aan heel wat afval.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten